2010-02-19

Muay Thai

Susigalvojau šiek tiek pasportuot :) Ką daugiau galima Tailande sportuot nei jų nacionalinį kovos meną Muay Thai (Tailando boksą). Susigooglinau mokyklą netoli mano gyvenamosios vietos: http://www.chacritmuaythaischool.com/
Aišku, kad jei gali rast googlėj ir facebooke tai kaina irgi bus "moderni": 15 treniruočių po 1,5 val - 420 Lt, nusiderėjau iki 280 :) bet vistiek kaip Tailande brangokai atrodo - beveik 13Lt/val.

Nusprendžiau paieškot ne internete, o apeit pėškom aplinkui ir pasiklausinėt vietinių. Kiek pavaikštinėjom, paklausinėjom ir visi nurodo tą pačią mokyklą. Jau pasidaviau ir nusprendžiau varyt namo, susistabdom taksą ir netyčia taksisto paklausiam apie Muay Thai mokyklas - o gi taksistas pasirodo domisi šiek tiek šiuo sportu ir žino keleta mokyklų. Taigi ir užsukom pradžiai į vieną, labai netoli esančią:

Baan Chang Thai.
Bet paaiškėja, kad šitoj mokykloj propaguoja kažkokį kitokį Muay Thai stilių: Muay Chaiya - kur daugiausiai naudoja alkūnes. Nelabai sužavėjo mane. Bet kaina padori: 12 pamokų po 2 val. - 170 Lt arba ~7Lt/val - dvigubai pigiau, bet netinka man šita pakraipa - po to gryšiu į savo Kyokushin ir alkūnėm kaposiu visus. Ir treniruotes tik penktadieniais šeštadieniais.

Dar taksisto nepaleidom, todėl su tuo pačiu varom toliau. Šiek tiek į kitą miesto pusę. Bevažiuojant taksistas užsimanė premijos už ekskursiją - 100 Batų (~7Lt), nes jo požiūriu jis važinėdamas iš vieno miesto galo į kitą - gaišta laiką. Nu gal ir gaišta, ką aš tūpas lietuvis suprantu. Takso kilometras ~0.35Lt, įsėdimo mokestis 2.5 Lt. Pasiūliau jam 50 Batų (~3.5 Lt) - nesutiko :) Plūgas. Tai išlipom ir sėdom į kitą ir pasiekėm kitą Muay Thai mokyklą.

Šita paskutinė labiausiai patiko. Treneris toks dziadukas, kaip iš filmo kokio :) Aplinka irgi maloni. Kaina nebloga: 6 kartus per savaite po 3 val. - 280Lt/ mėn. Jei taip kas dien eisiu, tai 4 Lt/val. O jei kas dien nenori treniruotis, gali mokėt už kiekvieną treniruotę atskirai - 14 Lt - beveik 5Lt/val. Tikrai viskas labai šaunu.

Kol nesuskaičiuoji kiek kainuos nuvažiuot į treniruotes ir grįžt iš jų! Ogi - 8.5 Lt (1,5val.) į vieną pusę ir tiek pat atgal. Tai treniruotės kaina gaunasi per 30 Lt ir 6 val. Ir taip kas dien.

Žodžiu, būtų smagu Tailande tailando boxą pasimokyt, bet už tuos pinigus ir laiką manau ką nors įdomesnio sumastysiu.

Bet iš esmės, pasidaryt sporto stovyklą Tailande būtų jėga. Ten pat, prie mokyklos, galima pigiai apsigyvent, per diena kelias treniruotes apturėt ir t.t.



4 komentarai:

  1. Chiang Mai reikėjo šitą daryt. Aš ten paskui su tais chroniais (siuomiu ir amerikonu) babazarinau, tai jei ten kažkur buvo radę ir spardė užpkalius. O Bankoke tai faktas, kad nepigu...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pagarba tau už tokią analizę. Mumi vis pagalvodavom, kad reikia vaikus kažkur nuvesti, bet pamatę "modernias" kainas toliau kaip ir nesigilindavom. O čia tu visą straipsnį suskėlei :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. sveikas,mane domina noreciau daugiua suzinoti nuo ko pradeti,parasyk jei gali man yzatxe@gmail.com aciu

    AtsakytiPanaikinti
  4. Šios sporto šakos gudrybių mokinosi mano draugas. Taip pat lankėsi Tailande, po ko jo gyvenimas apsivertė akštyn kojom

    AtsakytiPanaikinti