2009-07-15

Kaip tailandiečiai studentai gamina maistą namie

Kol Minde mokėsi tradicinės tailandiečių virtuvės paslapčių

Aš ėmiausi tailandiečių studentų virtuvės paslapčių :))
Ilgai laukiau šitos akimirkos, norėjau pamatyti kaip šiuolaikinis tailando jaunimas gamina maistą. Lietuvišką sudentą visi įsivaizduoja: bulvės, makaronai, bulvės, makaronai, koks mėsos gabalas, bulvės.... :)))

Taialndo studentės virtuvė:
Pasiruošimas

Nukeliavom iki prekybos centro "TESCO" - visiškai europietiškas prekybcentris, be jokių didelių mikruntasų. Ilgai rinkaus sultis, vis ieškojau sulčių, kurių Lietuvoje nėra. Radau - Yunberry sultys - net neįsivaizdavau kas čia per uoga, savo mobilaus tel. žodyne (Anglų-Lietuvių-Anglų) tokio vaisiaus neradau.

Visa kita rinko Kinesia:
Du maišeliai virtu ryžiu (1), lygtais rukyta žuvis (2), prieskonių maišelis (3), dešrelės (4), pjaustyta dešra (5) ir kažkas panašaus i koldūnus (6), pomidorų sultys (7), yumbery sultys (8)


Nežinau kaip Jums, bet man toks komplektas atrodė keistokai. O jis kainavo apie 500 batų (~25Lt). Kai gatvėje gali pavalgyti ir atsigert už 5 Lt, tai...

Gaminam

Pirmas patiekalas:
Ryžius išpakavom ir subėrėm į lėkštutes. Nuo žuvies nuvyniojom plėvelę. Pasiėmėm po šakutę ir pradėjom valgyt. Tai buvo pirmas patiekalas.

Antras patiekalas:
Išpakavom tuos koldūnus, subėrem į lėkštutę. Nunešėm pas kaimynus pašildyt mikrobangėj. Valgėm su šakute. :)


Trečias patiekalas:
Išpakavo dešrą, įpylė aliejaus į kažkokį elektrinį dubenį, kuris buvo virtuveje. Pakaitino aliejų ir jame vire dešros gabalėlius po vieną.


Šiam kartui tiek tų pietų. Kitą dieną aš išvažiavau i Kuala Lampurą porai dienų, tai kaip buvo ruošiamos dešrelės ir nemačiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą