2009-06-18

Lėktuvo bilietų nusipirkimu viskas tik prasidėjo ( išskrendu birželio 19d., parskrendu liepos 9d.). Kadangi noras ne tik pamatyti gražias vietoves, miestus, šventyklas, bet ir pažinti kultūrą, nuspręndžiau pasinaudoti dalyvavimo www.couchsurfing.org bendruomenėje privalumais. Pradėjau ieškoti kontaktų Bankoke. Ir kas keisčiausia, geriau sekėsi nei jų ieškoti Europoje (planuodamas kelionę į Europą taip pat ieškojaus).
Tuo pat metu internete nusipirkau autobuso bilietus iš Vilniaus į Varšuvą, tiksliau tiesiai į Varšuvos oro uostą. Jėga, ne? Išlindau į miestą, įsigijau medicininį draudimą (81 Lt trim savaitėm), prisipirkau visokių vaistų, kuriuos tik parekomendavo ponia vaistininkė (išleidau apie 150 Lt), prisipirkau baksų (dolerių, kažkur girdėjau kad ten reikia $ vežtis), nusipirkau pirmuosius savo gyvenime (kiek atsimenu) inkariukus.

Ketvirtadienio rytas, šį vakar su autiku išvažiuoju į Varšuvą. Ir staiga paskaitinėju www.tailandas.lt. o ten parašyta: "Lietuvos piliečiai, vykstantys į turistinę kelionę Tailande, šios šalies pasienyje gali gauti 15 d. ". O papaaaa.... mano kelionė trunka 20 dienų. Šiek tiek panikos, googlinimo, skaitymo ir sprendimas rastas - reikia lėktuvo bilieto iš Bankoko į kokią kitą kaimyninę šalį. Vėl šiek tiek panikos, googlinimo, skaitymo, skambinimo ir išsiaiškinu, kad LR piliečiams nereikia vizų vykstant į Filipinus ir Malaiziją. Ten ir varysiu. Žiauriai užsinorėjau į Filipinus teroristų pažiūrėt (https://www.urm.lt/index.php?1924756732), bet dėja, pigiausias skrydis į ten ir atgal (atgal į Bankoką) viršyja 2000Lt, tad teko tenkintis Malaizją (suskraidysiu už ~600Lt).
Vėl greit su panika pasijungiau prie www.greitai.lt ir staigiai renkuosi skrydi Bankokas - Kuala Lumpur - Bankokas, kiek pasirenku tiek sistema sako, kad jau parduotas tas bilietas ir taip šaudžiau šaudžiau tas datas kol pataikiau ant neparduoto ir nusipirkau... ir dabar žiūriu, kad Kuala Lumpūrų džiaugsiuos lygiai tris valandas... skubėdamas nusipirkau skrydį į abi puses tą pačią dieną :) Valio blyn. Nu bent pliusą užsidėsiu, kad buvau Malaizijoj... Dar dėl viso pikto pasirezervavau viešbutį Bankoke vienai nakčiai, kitaip gali vizos neduot... Dar nuskubėjau nusifotkinti... Ir dabar formaliai esu pasiruošęs kelionei į Tailandą - dokumentai visi paruošti.

Žodžiu už trijų valandų man autobusas, o aš dar kuprinės nesusidėjęs... iki

P.S.: Skrydis iš Varšuvos į Bankoką per Maskvą, tikiuosi nereikia tranzitinės Rusijos vizos???

8 komentarai:

  1. Varyk, brol!
    Laukiam naujienu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. visgi busi naujas radzevicius ir starkus :D saunuolis, reikia mums tavo dienorascio!!! ;) sekmes!!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Laikykis Deive! Mes uz tave! :) Laukiam ispudziu ir laukiam sugriztant!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na šaunuolis, nieko daugiau negaliu pasakyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. va cia brol tai dalykas! laikau kumstukus sugniauzes...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai šaunu, kad vienu metu aplankėte ne vieną šalį. Tik gaila, kad Malaizija pasidžiaugti gavote tik tris valandas. Bet manau, kad kelionė turėjo būti tikrai labai smagi.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai faina buvo pasiskaityt, pati labai mėghstu kelionės kaip tik dabar pasitaikė viena svetainė kur labai pigūs bilietukai http://www.skrydis.lt/, ir niekaip nesugalvoju kur galėčiau nuvykti, kokia šįalį aplankyti šiuo metu , tų pasiūlymų tiek daug, gal kas patars?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mano vienas draugas taip spontaniškai išvarė į Indoneziją. Super kai yra galimybės ir sąlygos išlėkti neplanuotai. Mes kiekvienas tai galim padaryti, tik reikia nebijoti :) http://www.skrydis.lt/

    AtsakytiPanaikinti